hårtap

Beskytt håret ditt på solfylte feriedager

Beskytt håret ditt på solfylte feriedager

Hvis du er en av dem som planlegger ferien til solfylte destinasjoner i utlandet, bør du allerede nå tenke på hvordan du skal beskytte håret ditt. Håret ditt blir lettere tørt og porøst når det utsettes for sterke solstråler i varmere strøk. Både salt og klor bidrar til at håret ditt mister den sunne glansen.

Du bør derfor allerede nå begynne å vurdere kostholdet ditt for å være sikker på at du  klarer å tilføre de næringsstoffene som håret ditt trenger. Du bør være sikker på at du får i deg nok A, B og C vitaminer. Dette er vitaminer som både bidrar til en glødende hud og et sunt hår.

Dersom du opplever plutselig hårtap under ferieturen bør du undersøke om du er syk. Dette gjøres ved å ta en rask tur til legen. Du kan også spørre om du trenger å spise kosttilskudd for å bidra til å gjøre håret sunnere. Det er også mange hårspesialister som tilbyr hårtap behandling, om dette er noe som passer for deg.

Bruk pleiende hårprodukter og solhatt

For å unngå at håret ditt blir porøst og tørt under ferieoppholdet anbefales det at du bruker solhatt når du er på stranden. Du kan også beskytte håret ditt med solbeskyttende produkter når du tar deg en deilig svømmetur. Både sol, salt og klor kan bidra til at håret ditt blir skadet under ferieturen.

En solhatt vil beskytte håret ditt fra de sterke solstrålene. En caps kan også være til hjelp om du ønsker en solbeskyttelse for både hud og hår under ferieoppholdet. Du beskytter da i tillegg den tynne hodebunnen din mot solens sterke stråler.

Du kan også finne flere solbeskyttende hårprodukter som er ment for å beskytte de tynne hårstråene. Du kan med fordel benytte deg av både krem og spray for å opprettholde hårets vitalitet og glans.