lån

Økonomitips til deg som sliter med å få overblikk

Økonomitips til deg som sliter med å få overblikk

editorial

Å ha godt styr på økonomien, handler ikke nødvendigvis bare om å ha masse penger til rådighet, men om å bruke det du har fornuftig og sørge for å ha et godt overblikk over eget forbruk. Her skal vi se litt nærmere på noen gode råd som kan gi deg styr på økonomien. 

Ta grep i hverdagen!

lån

Det er ikke nødvendigvis utskeielsene som er farligst for økonomien, men det er de små vanene og uvanene vi har skaffet oss i hverdagen. Det er kanskje sånn at du bruker penger på en rekke ting som slett ikke er nødvendig, og som ikke gjør økonomien din noen tjenester på lenger sikt. Derfor er det viktig å først og fremst skaffe seg et godt overblikk over økonomien, og det kan man gjøre på flere måter.

Det er nemlig sånn at de fleste blir ganske overrasket når de finner ut av hva de egentlig bruker penger på. Ofte går pengene med til andre ting enn det de tror hver måned, og det kan være alt fra en smoothie på vei hjem fra jobb fra en liten to go kaffe av og til – det blir fort mye penger, selv om det bare er noen tikroninger her og der. Det er lett å glemme, men de små tingene du sparer på i hverdagen, kan faktisk ha svært mye å si for hvor mye du har å rutte med og hvor mye du kan spare. 

Sammenlign tjenester og finn den riktige 

Det er alltid en god ide å se på flere forskjellige tjenester før du velger en. Det kan være alt fra internettleverandør til bank, og det er en god ide å sammenligne. På tjenester som Swiftbanker.no kan du eksempelvis sammenligne flere banker og se på hva forskjellige lån koster. Det er alltid lurt å bruke litt ekstra tid når man skal kjøpe noe, en tjeneste eller en ting, for å finne den billigste og beste.