rubiks kube

Sånn mestrer du rubiks kube

Sånn mestrer du rubiks kube

Det finnes utrolig mange som aldri har prøvd å løse en rubiks kube, men det er faktisk mulig å bli mester med litt tålmodighet. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør prøve å løse en rubiks kube, hvordan du kan lære deg å løse den og hva du kan få ut av det. 

Rubiks kube er fantastisk hjernetrim 

Noe av det mest positive med en rubiks kube, er at det er god hjernetrim å prøve å løse den. Det er nemlig ikke helt rett frem og gir hjernen en god utfordring. Hjernen vår er faktisk på mange måter akkurat som en muskel, og trenger utfordringer for å kunne vedlikeholdes og utvikle seg. Derfor kan litt hjernetrim hver dag være akkurat det du trenger. Det er ikke akkurat uten grunn at sudoku ble så vanvittig populært for noen år siden, det er fordi hjernetrim kom på mote, og mange oppdaget at det var gøy i tillegg til å ha noen klare fordeler. 

Når det er sagt, så er det også gøy å løse rubiks kube, og det gir deg bærbar underholdning som du kan ta med deg overalt, uten å skulle tenke på ting som strøm og nett. Men hvordan lærer man seg å løse den?

Finn kube og lær deg å løse den 

Før du kan lære deg å løse kuben, skal du finne en kube. Du kan finne rubiks kube kjøp her. Det finnes mange forskjellige kuber å velge mellom, men den aller vanligste, er den man kaller 3×3. Poenget med kuben, er at man skal dreie rekkene til alle sidene er ensfargede. Det krever kanskje mer enn man tror, og man skal tenke på en spesiell måte for å få kuben til å gå opp. Derfor er det litt lurt å sett seg litt inn i hvordan det fungerer. Det finnes heldigvis gode tutorials på nettet, der du kan lære deg å løse kuben.